Esti meglepetés óra

Ma reggel 9-re mentünk az Intézetbe a saját gyakorlásra, amit aztán gyorsan át is módosítottunk és 9:50-től a Senior Citizen órát figyeltük meg.  Előtte befejeztük a regisztrációt – akitől béreljük az apartmant szépen összekészítette a papírokat, aminek nem volt jó a sorrendje, szét kellett szedni az összetűzést, hogy más sorrendben legyen :)

Nagyon jó volt a tanár, sajnos a nevét még nem sikerült megtudni. Érdekes, hogy a tanárok neve nincs sehol feltüntetve és kb. az ötödik megkérdezett ember tudja csak esetleg, hogy ki tartja az órát. A szekvencia főként az ízületek átmozgatását, a csípő és váll nyitását célozta.

Utána maradt egy óra a saját gyakorlásra, ahol realizáltam, hogy Guruji lánya, Sunita és az unokája, Abhijata mellettem gyakorolnak. Igazán felemelő érzés volt..

Ebéd után rövid pihenő és visszatértünk a Remedial class megfigyelésére. Hát itt volt minden, szívbetegség, nyaki problémák, derékproblémák, térd, volt, aki két mankóval érkezett stb. Két kisfiútól kezdve a 80-as korosztályig széles spektrumon mozgott a résztvevők száma. Abhijata vezette az órát, itt azonban mindenki tudta mik a kondíciói és azzal mit kell gyakorolnia. Voltak segítők jó sokan illetve pár Intézetben tanuló, magasabb szintű oktató is részt vehetett asszisztensként. Az egész teremben mindenhol eszközök, különböző pozíciókba helyezett emberek voltak, de mégis volt rend a káoszban.

Ez után kezdődött az elcserélt óránk, aminek így utólag nagyon örültünk, mert Abhi tartotta. Jó kis energikus sort gyakoroltunk, a cél  láb hátsó részének nyújtása és az azzal való munka volt, sok prasarita padottanasanaval, urdva prasarita eka padasanaval. Itt megtapasztaltam, hogy eltűnik a matracom, a takaróm, de szereztem másikat gyorsan. Kb. 80-100-an gyakoroltunk a teremben, Abhi mégis hallatszott mindenhol és tartotta a rendet. Nagyon tetszett a stílusa.

Ezek után annyira felpörögtünk és megéheztünk, hogy kedvenc vega éttermünkbe ellátogattunk, ott találkoztunk még a reptérről és azóta az Intézetből ismerős brazil Laurieval és vele együtt megvacsiztunk. Holnap reggel hétkor Prasant órával kezdjük a napot.

Photo 2016. 07. 04. 20 49 20

 

Comments are closed