Termálfürdő vol.1

IMG-5948Napsütésre ébredtem, elsőként, mint általában. Másodikként Gyöngyi, és megbeszéltük, hogy kihasználva a jó időt, a tervezett futást elnapoljuk és helyette inkább induljunk el. A terv a Terra Nostra Park volt, kb. a sziget közepén fekvő Furnas településen.

Autóval kb. fél óra volt, persze egy helyen rosszul mentünk, nem kanyarodtunk le, ahol a gps mutatta, de utólag jó is, mert hazafelé sikerült azon az úton jönni, hát drukkoltunk, hogy a Panda kibírja a kb. 30 fokos emelkedőket.

Szóval, pont 8 perccel a park nyitása előtt értünk oda, így egy kávé és pótreggeli még belefért. Cicasimi is, mivel a helyhez tartozott egy helyes cirmos is.

A város közepén van maga a park, ami már önmagában is gyönyörű, vannak bambuszszigetek, gingko sétány, hatalmas fák, de az növeli a tétet, hogy van egy nagy, kerek medence illetve két kisebb, ahol lehet fürödni a termálvízben. IMG_6580Kicsit aggódtam mikor megláttam a vizeket, hogy hogyan fogom bírni – milyen lesz az alja, stb, de épített medencék voltak, így ok volt. Olyan 38 fok körüli volt mindhárom víz és közös tulajdonságuk, hogy nagyon sok a vastartalmuk, így a bőrt, a fürdőruhát megfogják, ami majd egy mosással kijön, de azt mindenhol olvastuk, hogy a legrosszabb fürdőruhát kell ide hozni. Mondták is a többiek, hogy az arcom milyen jól lebarnult :) A kertben bóklászással és a medencékben fürdéssel töltöttük a nap nagyobb részét. Meg persze a jógakihívásunk fotózásával, melyből a vízben azért elég vicces képek születtek. Azért jó érzés fürdőruhában lenni, miközben van aki dzsekiben sétál körülötted, illetve ha az otthoni időhöz viszonyítom, akkor meg főként.

IMG_6637
Miután kipancsoltuk magunkat egy helyi étteremben ettünk többek között helyi sajtot, a fokhagymás nyerte el mindenki 10 pontját. Hazafelé megálltunk a Lagoa das Furnas tónál, ahol idefelé is elhajtottunk. Elsétáltunk egy szakaszon, megnéztünk egy kápolnát is. Érdekes módon nekem egyértelműen nagyon tetszett a hely, volt valami síri nyugalom benne, a többieknek inkább Hitchcock-film helyszínre hajazott.

Hazafelé bevásárlás, hogy feltöltsük a nem-édesség raktárt is. IMG_6647Leparkoltunk az autót az apartmannál, majd nyakunkba vettük a várost és kb. 3 perc sétával a főtérre jutva betértünk egy Cafe-ba, ami gyakorlatilag egy talponálló kocsma. Csak a főtéren 4 volt, a pocakos bácsis helyre mentünk be végül. Mivel Zozó nem kapott még ginját, azaz cseresznye likőrt, gondoltuk itt a remek alkalom. Igen ám, de azt épp nem lehetett a kocsmában kapni, így a reptéren látott másik portugál italt választottuk, amiről a pincér nem tudta megmondani milyen ízű. Egy ilyen likőr 1 euro volt, nagyon olcsó. Sikerült egy ánizsos, kanalas gyógyszer ízű italt rendelni, ami kisebb sikert aratott csak. A fiúk azzal poénkodtak, hogy majd pénteken, indulás előtt értünk jönnek, ugyanis nőnemű rajtunk kívül senki nem volt.

IMG-5981Hazafelé még végre kipróbáltuk a Marina bárt is, amit az első naptól kezdve hallunk Zozótól, hogy milyen jó hely. Az volt…

Comments are closed