Utolsó nap az Intézetben

Hát ez is eljött, ma volt az utolsó napunk az Intézetben, mivel holnap kezdetét veszi a nyaralás, lemegyünk délre kikapcsolódni, na nem mintha ez nem az lett volna..

Reggel erőt véve magamon az 5:45-ös órát bementem megfigyelni, és megérte, egy számomra ismeretlen tanár tanította, dinamikus volt és látszott a résztvevőkön is, hogy élvezték. Kezdő óra volt, azonban pl. gomukhasanaban mindenki elérte szinte heveder nélkül a másik kezét, illetve paschima namaszkarban is felkerültek az összetett tenyerek a lapocka környékére. Óra közben berepült egy madár a terembe. Gyorsan lekapcsolták az összes ventillátort, az egyik lelassultra rá is szállt szegénykém megpihenni és pörgött vele pár kört. Utána az ablakhoz repült és végül az egyik megfigyelő kisegítette. Azt hittem, csak én leszek ilyen koránkelő, de öten voltunk benn megfigyelni.

Óra után hazajöttem, mert mára egy kirándulás volt betervezve a Karla és Bhajse barlangtemplomokhoz. Szerveztem egy autót, amit sofőrrel együtt kibéreltünk és elvit minket a barlangokhoz, ott megvárt a parkolóban, míg megnéztük azokat, majd haza is vitt. Hazafelé bementünk az irodába lerendezni az anyagiakat, a pasi első mondata, hogy mivel 16:15 van és 15:00-ig volt megbeszélve az autó ezért némi extra chargera kell számítani. Mondom, persze, de az e-mailben ötig igazolták vissza. Ja, akkor csak az útdíj, parkolás, egyebeket kell fizetni. Turista=lehúzás sajnos sokszor.

Photo 2016. 07. 21. 12 09 41 Photo 2016. 07. 21. 14 16 19

Azért nem tudjuk meghazudtolni magunkat és ott is jógáztunk :)

20160721_142728 20160721_142932

Épp időben visszaértünk, hogy búcsúórának részt vegyünk Raya esti óráján. Hát, így utólag ennél jobb utolsó órát nehezen tudnék elképzelni. Egyébként is nagyon bejött eddig a stílusa, de ma elképesztő 20160721_204405formában volt. Végig poénkodott, sztorizott és közben szétdolgoztatott minket, a megfigyelők szerint kb. 35 ászanát csináltunk, persze volt amit többször. Volt a gyakorlás közben egy olyan utasítása, hogy touch the toes, erre mindenki mit csinál? megfogja a kezével a lábujjakat. Ezen “kiakadt”, és elmesélt egy sztorit, hogy volt egyszer egy gomukhasana, ahol az utasítás az volt, hogy drop the belt, miután az alsó kezed feltetted a lapockához, és mindenki eldobta a hevedert :) Ma a touch the toes azt jelentette, hogy a lábujjak érintik egymást.. Bemelegítésként volt némi laza csavarás, majd supta virasana, paryankasana, purvottanasana, matsyasana, simhasana, urdva hastasana, uttana padasana, kapottasana, sirsana dropback 6-12x (nekem 8), chattuspadasana, eka pada chattuspadasana, eka pada sarvangasana, majd levezetésnek pasasana, adho mukha svanasana, álló csavarások és prasarita padottanasana. Ezen az órán is volt házi feladat: a savasana otthon. Ehelyett egy újabb thali étteremben pótoltam az elvesztett kalóriákat nemzetközi környezetben, ez is méltó lezárása volt a Puneban töltött időnek. Jövő hét csütörtökön még visszatérünk ide egy másfél napra, de az Intézetbeli gyakorlásunk ezennel (sajnos) véget ért.

Comments are closed