Uttapa

Reggel Anjali Intermediate I-es óráját figyeltük meg, ahol hátrahajlásokat gyakoroltak már haladóbb szinten. 55 percig álló pózok, sirsasana, majd hátrahajlások következtek: shalabasana, bhudjangasana, urdva mukha svanasana, dhanurasana, shalabasana végül sarvangasana és setu bandha sarvangasana.

Közvetlenül utána Sunita női óráján vettem részt. Itt is hátrahajlásokat Eka Pada Viparita Dandasanagyakoroltunk, a végére elég kemény lett, urdva dhanurasana és dvipada viparita dandasana (a kép csak illusztráció és nem én vagyok) és eka pada dvipada viparita dandasana volt a végén kb. 10-szer egymás után. Levezetésnek némi csavarás és uttanasana, majd kaptunk házi feladatot, hogy ma még gyakoroljunk fejjel lefeléket. A mai órán is szó volt a szemekről, hogy mennyire vagyunk tudatában annak, hogy hová nézünk, pl. ustrasana közben hol van a tekinteted, előre néz vagy hátrahúzódik a gerinc felé?

Photo 2016. 07. 20. 13 54 24Óra után Marcsit elkísértük a magánórájára, melyet Sushama tartott. Derékproblémára jó pózokat vettek át, illetve sikerült összehozni neki a padmasanát!! Hazafelé olyan riksással utaztunk, aki mondta hogy “no English, only Hindi”, ehhez képest jó sokat magyarázott, mi lelkesen bólogattunk hozzá. Majd azt vettem észre, hogy a visszapillantó tükörből kacsingat hátra. Miután kiszálltunk Marcsinak csókokat dobált..

A házit a saját gyakorláson teljesítettem, később értem csak oda, így csak a fejjel lefelékre jutott idő, meg némi székes, nyújtott lábas, fej lent viparita dandasanaban eltöltött 10 percre..

Este két pránajáma órát figyeltem meg, az elsőt Rajlaxmi tartotta, savasana, ülő ujjay, majd fekvő viloma 1 és 2 volt a menü. A második órára is őt vártam, azonban Devki tartotta, ami kellemes meglepetés volt. Más stílusban tartotta az órát, sokat beszélt közben filozófiáról, meditációról is érintőlegesen, összekapcsolva a finom testi érzékeléseket ezekkel.

Óra után elköszöntünk maláj és szingapúri ismerőseinktől, és Photo 2016. 07. 19. 21 29 41Pash-sel (görög-ausztrál – alig találkoztunk olyan külföldivel, aki ott lakik ahonnan származik..) még elmentünk egyet vacsorázni. A pincérek felvették az italrendelést, majd nem akarták felvenni az ételt, amíg nem kapjuk meg az italt, aztán mégis felvették azt. A tányérokat és a poharakat szinte az utolsó kortynál és falatnál kivették a kezünkből. Kipróbáltam egy új ételt, az uttapát (fénykép nem készült róla), ránézésre omlettre hasonlít, de nincs benne tojás, rizslisztből készül, ha minden igaz. Ja és mangó lassi mellé of course.

 

Comments are closed