Csillagok, csillagok

IMG_7702A tegnap éjjel még nem ért véget a cikk írásakor. A maszáj bemutató utána átalakult egy bulivá, ahol a vendégek és a maszájok közösen táncoltak afrikai, Shakira és némi elektronikus zenére. A maszájok ha ugráltak tánc közben, helyben 1 m súlypont emelkedéssel bírtak. Nórival még ittunk egy koktélt, melyben volt Tangawizi, az új kedvencem egy szénsavas üdítő, ami citromosnak indul, majd a gyömbér miatt kaparja a torkodat.

Reggel végre elindultam futni, lementem a partra, ahol pár kisgyereken kívül csak hoteldolgozókkal találkoztam. A gyerekek Jamboztak, az egyik azt is hozzátette, hogy One dollar? Futás után volt egy jógatársam is, egy nagyon hangos cicu telepedett le mellém.

IMG_7732Reggeli, végre éhes is voltam, majd parton ejtőzés következett. Nóri elment még újra masszázsra a partos nénihez, mi meg felvágtuk a 3 napja vásárolt ananászt és a teraszon elfogyasztottuk – majdnem olyan mint az otthoniak (nem).

Egykor volt a találkozó, ötösben, egy a hotelben megismert magyar házaspárral indultunk egy hajós túrára. Egy fedett motorcsónak vitt minket elsőként tengeri csillagot nézni. A többiek kiszálltak a csónakból és keresték a tengerfenéken a csillagokat, a kb. 3 méteres vízben. A túravezetőnk, Alan hozta fel a kollekciót, Zozó csak vizsgálgatta azokat.

IMG_7759Visszaengedtük a vízbe, majd továbbindultunk a The Rock nevű étteremhez, ami a parthoz közel egy sziklán lévő étterem. Itt igazából ennyi volt a látnivaló, készült pár kép és tovább is haladtunk. A következő állomás felé elhaladtunk cölöpökön álló bungallók mellett, majd megérkeztünk a Paradise Beachre, ami nevével ellentétben nem volt teljesen paradicsomi, helyenként szemetes volt, illetve mint máshol is, a part tele van hínárszerű maradványokkal, amit a tenger partra vet november-december és január hónapokban. A hófehér homok itt is adott volt, illetve volt egy mangrove erdő, ami nekem nagyon tetszett.

IMG_7775

Továbbmentünk a Kae Beachre, ahol belépőt akartak kérni, hogy beülhessünk a bárba, így visszamentünk a csónakhoz és kis fürdés után elindultunk. Az eredeti terv az volt, hogy ezen a strandon megvárjuk a naplementét és úgy jövünk haza, de felülírtuk. Alan javasolta, hogy álljunk meg egy homokpadon, mondtuk ok. Ahogy közeledtünk oda, fura volt, hogy a tenger közepén hogy állnak emberek?? Közelebb érve kiderült, hogy jól láttuk, valóban álltak a vízben, ugyanis ott volt a homokpad. Én először nem akartam kiszállni, de a csónakból kimászva is csak kb. mellkasig ért a víz, odébb sétálva pedig bokáig. Ami szintén egyszerre volt felemelő és félelmetes, hogy itt három irányból érkeztek hullámok. Egészen különleges hely volt, kár lett volna kihagyni.B8B9E8BD-355A-4D16-892F-85CBF71C27B0

A mai vacsora tematikája a fúziós volt, bármit is jelentsen ez, ez volt a legrosszabb vacsoránk. Most éppen valamilyen iszonyú hangos dobolós műsor zajlik.

Comments are closed